Minotauros RP 114

Härstamning

Härstamning

Minotauros, f.1992 gjorde sitt bruksprov för ridponny 1995 med  88888= 40 poäng och blev ohotad segrare.  Hans far Little Boy var en framgångsrik hoppare i S klass.Dennes fader Ladykiller xx är en av Holsteins tidiga förädlarhingstar och är kanske också den fullblodshingst som betytt mest för förädlingen av den holsteinska hopphästaveln.

Stamtavla

Little Boy 756 Ladykiller xx

Egna Prestationer

Egna Prestationer

Minotauros tävlades först  av R.G.Bengtsson och sen av Niklas Arvidsson.Under denna period  uppnådde han, trots sin ringa storlek, ett 100tal segrar och placeringar upp till 1.45 .

Efter en utläkt skada kom han 2 år senare tillbaka på tävlingsbanan med Max Ringbrant i sadeln och dom firade många framgångar tillsammans. I juniorsammanhang har de vunnit flertalet GP, bl.a. sammanlagda ligan i Baltic Cup.

Avkommor

Avkommor

I aveln i Sverige har Minotauros lämnat ett stort antal ridponnys av hög klass för hoppning. Han har här lämnat 2 godkända hingstar: Gun´s Firecracker och Axxas Intermezzo. 2007 tilldelades han A för framstående förärvning.  2010 leasades Mini av Syndicat Linaro i Frankrike efter att ha verkat där via FAI under ett par år. I Frankrike har han 3 godkända söner och är mycket populär som producent av tävlingsponnys av hög klass.

.

Bilder på avkommor

Filmer

Filmer

Bilder på Minotauros RP 114