Click and Cash 1155

Härstamning

Härstamning

Click and Cashs härstamning tillhör Holsteins högadel. Hans fader Cashandcarry, själv framgångsrik i unghästklasser med R.G. Bengtsson, såldes tidigt av Holsteiner förbundet . Han har till trots att han stått utanför de etablerade avelsområdena, lämnat en mängd förstklassiga internationella hopphästar som PSG Future (M Fuchs), Cash Flow (J.Naeve) och Cash and Go (S.Weltstein). Han är nu återköpt till Holstein pga framstående förärvning. Cashandcarry är e. Cash osv. Han är e. Cash (Cor de la Bruyère). Cash inledde en mycket lovande karriär med sin uppfödare Hugo Simon i sadeln .Tyvärr drabbades han av kolik och gick bort efter bara ett par års insats i avel och sport. Cash`s moder Landgräfin var likaledes GP- och Puissance segrare med samme ryttare. Eftersom Cashandcarrys moder Balia är e. Landgraf I ( helbror till Landgräfin ) finner man en mycket intressant linjeavel med Ladykiller xx på nära håll. Click and Cash´s moder Jule 1 är e. Capitol-Ramiro-Sacramento Son xx, några av Holsteins hörnpelare i hopphästaveln. Jule 1 tävlade själv upp till medelsvår klass men togs tidigt i avel när hennes helsyster Canberra (Mario Stevens) visade upp sin fantastiska klass internationellt. Jule 1 har också en halvbroder, Quidams Ramiro (Jonathan Asselin), som tävlar internationellt för Canada med segrar i GP och NC. Jule 1 tillhör stam 741, (Cardento), en av Holsteins prestationssäkraste stostammar.

Stamtavla

Cashandcarry Cash Cor de la Bryére Rantzau xx
Quenotte
Landgräfin Ladykiller xx
Warthburg
Baila Landgraf I Ladykiller xx
Warthburg
Valia Ahorn Z
Pagina
Julie I Capitol I Capitano Corporal
Retina
Folia Maximus
Vase
Chanel IV Ramiro Raimond
Valine
O-Satina Sacramen.so xx
Cedura

Egna Prestationer

Egna Prestationer

Click and Cash inköptes som ettåring av uppfödaren H. W. Christiansen, Bovenau i Holstein. Han var redan då en härlig modell med en spännande prestations pedigree. . Efter ett väl genomfört bruksprov 08 med sammanlagt 19,0 poäng godkändes han med AB fram till 2014. Omdöme för ” Clickens” hoppning: En hingst med stor kapacitet, god inställning, är försiktig på hinder med god teknik. Han fick 9 för teknik, 8 för temperament och 9 för galoppen. Omdöme gångarter: Skritten är ren, taktmässig och avspänd. Traven lätt och energisk, men kunde vara mer elastisk. Galoppen är taktmässig, energisk, spänstig och välbalanserad med god elasticitet. Arbetsambitiös hingst med mycket energi, tilltalande galoppkvalitet. Avelsvärderingens nämndens rekommendation: En mycket välstammad hopphingst som med sin utmärkta hoppgalopp, sin hoppförmåga med mycket tryck i hoppningen bör kunna rekommenderas till de flesta typer av ston för målmedveten hoppavel.

Hans medfödda hinderklokhet, försiktighet och enorma kapacitet bidrog till att vi kunde ge honom tid att mogna i lugn och ro. Eller som Niklas någon gång i somras kommenterade:Han blir den BÄSTE. Det är inte av en slump att ”Clicken” fick äran att betjäna super ston som bl.a. Carman Ghia och Sveriges first lady Butterfly Flip. Click and Cash har aldrig gjort mig besviken. Han vann sin första GP som 7-åring och har de senaste åren radat upp segrar och placeringar i svår och internationell klass. 2013 och 2014 var han Sveriges ledande elithoppare nationellt . 2012 0ch 2013 tog han andraplatsen i inomhus SM och 2014 vann han utomhus SM. Bland andra stora framgångar förra året kan räknas seger i 3* GP i Tyskland och debut Int.5* i Nationsprishoppning i Hickstead, där han gjorde Sveriges enda 0 felritt. 2014 vann han en och var placerad i alla VW seriens övriga delfinaler samt i finalen. Han utnämndes av Ryttargalan till Morgondagens häst 2012 och av SWB till Årets utmanarhingst i hoppning 2014.
2014 tilldelades Click and Cash värdebokstaven A. 2016 var han ledande faderhingst med 47% hoppdiplom på 3årstest och fader till vinnarna i både 4 och 6års BT. Yes I Can och Mama Mia. Många lovande unghästar står på tröskeln att påbörja sin tävlingskarriär. Click and Cash´s blup 148!

SM 2016

Avkommor

Avkommor

Click and Cash verkar vara mycket förärvningssäker.  Hans avkommor präglas av pappans moderna sporttyp. Dom ärver hans underbara temperament, lätthanterlighet och naturliga fallenhet för hoppning.

Click and Cash har inlett sin beskällarbana på bästa tänkbara sätt. Hans första föl föddes hemma hos oss och det var med glädje vi kunde konstatera att Click for Quality var en välbyggd och mycket trevlig individ. Jag sålde honom över SSHS auktion som treåring. Ett år senare såldes han vidare över holländska Talent Horse sales till Ungern för € 55000. På våren följande år deltog Quality i 5års unghästserien i Spring Tour i Jerez och gick alla deltävlingarna felfritt och var 7a i finalen med 1 tidsfel.

2013 och 2014 var han ledande faderhingst i hoppning på kvalitetstävlan och var fader till flera 50 p på 3års tester.

2013 var första året Click and Cash hade mer än 15 avkommor så att han kunde komma med i blup statistiken. Resultatet var ett blup på 146 och 17 plats bland Sveriges ledande faderhingstar i hoppning. 2014 kom också hans första avkommor till start i Breeders. Bl.andra var Flips Fairytale var placerad i finalen för 5åringar och bland 4a åringarna vann Click N´Chic  2a kvalet och slutade 3a i finalen. Flera andra visade hög kvalitet.

2015 blev Clicken A premierad p.g.a. förstklassig förärvning.

Bilder på avkommor

Filmer

Filmer

Bilder på Click and Cash 1155