Alméto Z 843

Härstamning

Härstamning

Almeto Z f. 1982 på Zangersheide förenar i sin härstamning de bästa hoppgener som finns i Normandie och Hannover.Hans fader Almé, (SF) lämnade en stor mängd topphästar och lade grunden till en stark dynasti av framgångsrika hingstar för hoppaveln i Frankrike. Almétos mamma Gotenamt är helsyster med Robin Z´s mormor Gotin, som under namnet Girl var en mycket framgångsrik hopphäst innan hon gick i aveln på Zangersheide.

Stamtavla

Almé Z Ibrahim The last Orange Orange Peel xx
Velleda
Valiante Ultimate xx
Querqueville
Girondine Ultimate xx Umidwar
No Go
J´Vins Mars Cyrus
Mazette
Gotenamt Gotthard Goldfisch 1 Goldammer II
Flugamme
Ampa Amatör I
Ameline
Friesolde Friesenkönig Feiner Kerl
Egalla
Jodlernixe Johst I
Ultra

Egna Prestationer

Egna Prestationer

Alméto utbildades av mig själv upp till start i 1.50. därefter växlade han över till Maria Gretzer som med framgång tävlade honom internationellt. Han blev snart känd som en exellent speedhäst. Några år senare fortsatte han sin bana med R.G.Bengtsson på ryggen och förblev där tills Roffe flyttade till Holland. I sambland med R.G.B´s flytt , tog jag kontakt med Niklas Arvidsson, som övertog Alméto och de hade åtskilliga framgångsrika år tillsammans.

När Alméto Z avtackades 19 år gammal , hel och sund från tävlingsbanan, hade han startat 338 gånger med 38 segrar och 118 placeringar under sin karriär i Sverige och hoppat in 390000 kr. Hans internationella segrar och placeringar inbringade ungefär motsvarande och totalt vann han närmare 900000 i sv.kr.

Avkommor

Avkommor

Almét0 Z användes mycket sparsamt i svensk avel vilket var väldigt synd. Det visade sig snart att avkommorna var födda med genen hoppning! Hans bästa avkomma var Sylver II ( Marcus Fuchs). Många bra avkommor exporterades till Italien genom Pia Levin och tävlade där i de högsta klasserna.I Sverige vann Avalon 6års Breeders Trophy år 2000. I en statistik som gjordes av hingstar insatta i aveln e. 1980 landade han på 2a plats efter Irco Mena när det gällde placerade avkommor i M och S klass i förhållande till antalet betäckta ston. ( 54,84%) Inte illa!

Bilder på avkommor

Filmer

Filmer

Bilder på Alméto Z 843